Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Οι 3 του ΠΟΚ, οι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι και το κακόμοιρο ποδόσφαιρο μας.



Αυτό το ποστ έπρεπε να γραφτεί την περασμένη εβδομάδα, μετά τις μη-νίκες των 3 του ΠΟΚ και τον πανικό που έφεραν οι δημοσιοκάφροι, αλλά επειδή απείχα δεν πρόκαμα. Το ίδιο και μετά το ΠΑΟ-Εργοτέλης.
Αλλά επειδή αυτός ακριβώς είναι  ο λόγος που άνοιξα το μπλογκ, θα τα ανεβάσω ακόμα και σήμερα.

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, όπως θα θυμούνται οι ασχολούμενοι, τα πράγματα "στράβωσαν" ταυτόχρονα και για τους 3 του τέως ΠΟΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟ έφερε 2-2 τελευταία στιγμή εντός έδρας με τον Ηρακλή και η ΑΕΚ ήρθε 3-3 με τον Θρασύβουλο, ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν με 0-3.

Από το ίδιο βράδυ και την επομένη στις εφημερίδες, οι "αντικειμενικοί" ξεσπάθωσαν, κυρίως κατά των 3 προπονητών των 3 ομάδων.
(με τους "οπαδικούς" δημοσιογράφους δεν τα βάζω, αυτοί έτσι και αλλιώς δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι από εμένα αλλά οπαδοί επι πληρωμή).

Πάμε λοιπόν:
1)Το πρωτάθλημα μας είναι σκατά. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, οι λοιπές ομάδες υπάρχουν για να παίζονται 30 αγωνιστικές. Οι "αντικειμενικοί" φωνάζουν ότι πρέπει να αλλάξει αυτό. Γιατί λοιπόν ρε μάγκες, όταν αυτό συμβαίνει πρέπει να ασχολούμαστε με το "έχασαν οι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΑΕΚ" και όχι με το "κέρδισαν ή πήραν ισοπαλία ο Άρης-Ηρακλής-Θρασύβουλος"?
Αν είναι έγκλημα καθοσιώσεως για τους προπονητές των 3 να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα, πως θα γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα? Αντί να τα αντιμετωπίζουμε ως ευλογία αυτά τα αποτελέσματα τα αντιμετωπίζουμε ως καταστροφή?
2)Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τον Άρη, 4ο στο περσινό πρωτάθλημα, στη Θεσαλλονίκη. Δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε χάλια. Παίξανε και οι δύο ομάδες και τελικά κέρδισε ο Άρης. Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο? Έτσι πιστεύω εγώ.
Μάλλον όμως είμαι εξωγήινος. Η κριτική στον Βαλβέρδε: Δεν έβαλε τους παλιούς του Ολυμπιακού, ειδικά τον Τζόρτζεβιτς που τέτοια ματς τα έχει ψωμοτύρι. Και κάποτε ο Ολυμπιακός τα έπαιρνε αυτά τα ματς μόνο με την κλάση ορισμένων παικτών του. Μάιστα. Μα, αν θυμάμαι καλά -που θυμάμαι- αυτό δεν καταμαρτυρούσατε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό? Ότι δεν παίζει ως ομάδα και σώζεται από κάποιους παίκτες του και για αυτό δεν πάει καλά και στην Ευρώπη? Ε, στην προσπάθεια να γίνει ομάδα, θα έρθουν και μερικές ήττες. Αν αυτή η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη, θα δείξει σε βάθος χρόνου. Αλλά πρέπει να γυρίσουμε σε άλλες εποχές, μόνο και μόνο για ένα 1-0 και μάλιστα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη?
3) Μόνιμη επωδός των δημοσιογράφων κατά των διοικούντων και των παραγόντων είναι "δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει υπομονή". Να όμως που στην 7η μόλις αγωνιστική "να φύγει ο Τεν Κάτε, ο Δώνης, ο Βαλβέρδε, δεν ξέρουν τι κάνουν δεν ξέρουν που έχουν έρθει". Μου θυμίζουν τους Αλβανούς την εποχή των πυραμίδων στην Αλβανία που φώναζαν "να φύζει ο Μπερίσας (sic)".
Η μεγάλη πλάκα έγινε με τον Τεν Κάτε και τον ΠΑΟ. Ο κόσμος του ΠΑΟ στα τηλέφωνα, υπερασπίστηκε κατά κύριο λόγο τον Τεν Κάτε και είπε "αφήστε τον να δουλέψει". Βγήκε και ο Βγενόπουλος και τον στήριξε και ...τσουπ! Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο σπορ των "αντικειμενικών": Κωλοτούμπα! Και σήμερα μετά το ματς με τον Πανιώνιο που κέρδισε -όπως κέρδισε ο ΠΑΟ- γράφουν και λένε ύμνους, για το κοουτσάρισμα του, για τις αντιδράσεις του και άλλα ηρωικά! (αυτά στο επόμενο ποστ, γιατί ήμουν μέσα στο Πανιώνιος-ΠΑΟ και έχω μια προσωπική άποψη).

Άλλα όλα αυτά γίνονται και εξηγούνται από έναν λόγο: Ακροαματικότητες, πωλήσεις φύλλων. Γιατί το 70% του τάργκετ γκρουπ τους είναι οπαδοί των 3. Και όταν δεν πάει καλά η ομάδα, πρέπει να προσφέρουν στον κόσμο κρέας για να κατασπαράξει. Να βρουν φταίχτες. Γιατί στην πραγματικότητα, κανείς, ούτε αυτοί οι δημοσιογράφοι θέλουν να αλλάξει κάτι σε αυτό το ρημάδι το ποδόσφαιρο μας. Γιατί αν αλλάξει μυαλά ο κόσμος, τότε δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης για 15 αθλητικές εφημερίδες και 4 ραδιόφωνα, γιατί αυτά στηρίζονται στο τυφλό οπαδιλίκι. Και είναι λίγο αυτοί που θα μπορούσαν πραγματικά να σταθούν τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker