Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-2

(η φωτό απο το sport24)

Το Σάββατο πήγα πάλι στη Ν.Σμύρνη να δω Πανιώνιος-ΠΑΟ. Έχω ένα κολλητό "Πάνθηρα" και αφού δεν είμαι κοντά για να πηγαίνω Τούμπα, όποτε έχω όρεξη για γήπεδο πάω Ν.Σμύρνη.

Μετά το ματς, και αφού φύγαμε απογοητευμένοι γιατί θα μπορούσε ο Πανιώνιος να πάρει το ματς, άνοιξα το ραδιόφωνο. Ειλικρινά, πίστεψα ότι ήμουν σε άλλο γήπεδο από αυτά που άκουγα- και διάβασα αργότερα στα αθλητικά σάιτ.
"Ηρωικά ο ΠΑΟ και παρά τη διαιτησία του Ζωγράφου, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε μέσα στην Ν.Σμύρνη".

Κατ΄αρχήν για τη διαιτησία: Ο Ζωγράφος, όντως "ζωγράφιζε" στο γήπεδο. Τα έκανε μαντάρα.
Αλλά όχι και -μόνο- ενάντια στον ΠΑΟ! Στο πρώτο ημίχρονο έσφαζε τον Πανιώνιο.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Πανιώνιος έπαιξε λίγη μπάλα, ο Μουν(νομίζω) "σήκωσε" στον αέρα τον Εστογιάνοφ σε μια επέλαση από τα δεξιά. Κάρτα? Ποια κάρτα? Ο Πανιώνιος φάουλ ανάμεσα σε σέντρα και περιοχή του ΠΑΟ δεν έπαιρνε ούτε με αίτηση (τις λίγες φορές που προσπάθησε να βγει μπροστά). Και κορυφαία στιγμή, η κάρτα στον Ουρουγουανό για την κομπίνα στο κορνερ που δεν πήρε χαμπάρι! Μια νομιμότατη και εξυπνότατη κομπίνα! Μια κάρτα για την οποία παρότι την είχε στις φάσεις, ο "καθηγητής" Βαρούχας δεν πήρε θέση στην Α(θ)λητική Κυριακή!

update: Βιντεάκι στο youtube που δείχνει την ανικανότητα του Ζωγράφου και ότι δεν αδίκησε μόνο τον ΠΑΟ:


Οι πάικτες του Παναθηναϊκού, από το πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ, έκαναν προκλητικές καθυστερήσεις. Είχαμε 1-2 διακοπές για τραυματισμούς και μια διακοπή γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν άφηναν τους παίκτες του ΠΑΟ να εκτελέσουν κόρνερ. Καθυστερήσεις? 1 (ΕΝΑ) λεπτό!
Ο Καραγκούνης διαμαρτυρόταν διαρκώς και έκανε τις γνωστές του βουτιές. Και μην τσιμπάτε σε αυτά που γράφτηκαν "ο Ζωγράφος εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΟ και για αυτό διαμαρτύρονταν". Διαμαρτύρονταν από την αρχή του ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι την ισοφάριση του Πανιωνίου, ο Ζωγράφος... άλλαξε καμβά! Άρχισε να σφυράει πιο εύκολα και να δίνει κάρτες στους πράσινους. Την δεύτερη κίτρινη στον Μουν, να πω τη μαύρη μου αλήθεια, μέσα στο γήπεδο μου φάνηκε κανονική. Φάνηκε σαν να έδωσε αγκωνιά στο Σκούφαλη. Στην τηλεόραση είδα ότι μάλλον δεν ήταν ούτε φάουλ...
Στο τέλος τα ίδια... Για να δείξει κίτρινη στον Γκαλίνοβιτς, αυτός έπρεπε να φάει όλες τις καθυστερήσεις. Όταν στο 88 με μπάλα στημένη για να εκτελέσει το άουτ πήγε μέχρι το κόρνερ για να πάρει άλλη μπάλα, ο Ζωγράφος έκανε το μαλάκα...
Πολλά έγραψα για διαιτησία και δε μ'αρέσει καθόλου, αλλά δε μ'αρέσει να ακούω και αρκούδες.

Για μπάλα τώρα:
Ο Πανιώνιος μπήκε γερά, με ορμή από τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο.
Δείτε και τι έκανε ο Εστογιάνοφ στον Καραγκούνη:

Αυτό μάλιστα, είναι ο λόγος για να βλέπεις ποδόσφαιρο!
Μέχρι το 15' ο ΠΑΟ δεν ήξερε που πάταγε στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου, ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε χαλαρά το κέντρο και τον έλεγχο και έκοψε τον Πανιώνιο στη μέση. Έβαλε το γκολ σε μια φάση που προήλθε από λάθος της άμυνας του Πανιωνίου (γενικώς, στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν μπορούσαν να απομακρύνουν τη μπάλα σε σχετικά εύκολες φάσεις), κράταγε τα ηνία και έκανε μερικές ακόμα μικροευκαιρίες. Μόνο προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει κάτι, αλλά τίποτα ιδιαίτερο.
Απο δεξία (για τον Πανιώνιο) ο ΠΑΟ είχε κλείσει καλά τον Εστογιάνοφ., ο Χούτος ήταν αρνητικός, ο Ρεκόμπα καλά κλεισμένος από Σιμάο-Σίλβα, από αριστερά ο Κουτσόπουλος δεν ανέβαινε, προφανώς γιατί φοβόντουσαν το Νίνη, ο Άντερσον τελείως εκτός κλίματος επιθετικά.
Στο Β', ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και ο ΠΑΟ έδειξε να ακούει τις προτροπές της περασμένη εβδομάδας του Καραγκούνη και να κρατιέται πίσω για να κρατήσει το 0-1. Ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα ανάπτυξης (μόνο με τον Κουμορτζί στο κέντρο να τρέχει και να κόβει και να οργανώνει, τι να κάνεις?) αλλά το πάλευε. Πάνω στην αναμπουμπούλα λοιπόν έγινε η φάση με την αποβολή του Μουν, έγινε το 1-1 και ο ΠΑΟ άρχισε να παραπαίει. Εκείνη την ώρα έδειχνε να γέρνει το γήπεδο. Αλλά... ο Λίνεν κοιμήθηκε στον παγκο! Ενώ είχε δυο αλλαγές ακόμα, δεν έκανε καμμία μέχρι το 87', ενώ αν φρεσκάριζε εκείνη την ώρα την ομάδα, με τον εκνευρισμό και το σάστισμα που είχε ο ΠΑΟ, μάλλον θα το έπαιρνε το ματς. Αντίθετα, κρατούσε 4 παίκτες πίσω για να φυλάνε τον Μάντζιο ενώ ο ΠΑΟ ήταν με 10. Λογικό και δίκαιο να το πληρώσει λοιπόν, στη μοναδική φάση που έκανε ο ΠΑΟ από το 60 και μετά.

Δύο τρεις παρατηρήσεις εδώ:
1) Πόσο νομίζουν ότι βοηθούν την ομάδα τους οι ανεγκέφαλοι που πέταγαν αντικείμενα στο κόρνερ σε Καραγκούνη και Νίνη και κροτίδες στον επόπτη? Πόσο μαλάκες μπορεί να είναι? Επίσης, το να βρίζουν το Νίνη "αλβανό" τι τους κάνει να αισθάνονται? Μπράβο στους (αρκετούς) άλλους φιλάθλους που τους έβαλαν χέρι!
2) Ο Καραγκούνης, γιατί απαξιώνει τόσο τον εαυτό του? Με τις θεατρικές βουτιές και τις διαμαρτυρίες νομίζει ότι κερδίζει κάτι? Το μόνο που κατάφερε, είναι να κάνει την κερκίδα στο Β' να φωνάζει "Πέσε - Πέσε" και "Βγάλτε έξω τον καραγκιόζη". Από αγανάκτηση!
3) Ο Μάντζιος γιατί ξεχνάει από που ξεκίνησε? Μετά το 1-2, θεώρησε καλό να δείξει δάκτυλο (παραπάνω από μια φορά) προς την κερκίδα. Αν τον έβρισαν κάποιοι, ήταν σκόρπιοι. Προκάλεσε και τους υπόλοιπους να τον βρίσουν εν χορώ, αν και βρέθηκαν κάποιοι να περάσουν τη λογική: "Μην ασχολείστε ρε με το αρχ..., αξία του δίνετε" φώναξε κάποιος κοντά μου και το σύνθημα για τη μάνα του και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, πνίγηκε εν τη γενέσει του...
4) Η αστυνομία, γιατί πρέπει να φέρεται στους φιλάθλους σαν να είναι ΖΩΑ? Στην είσοδο για τις θύρες 2-3, έβαλε 2 σειρές ΜΑΤάδων να σταματάνε τον κόσμο, μας άφηνε να στριμωχνόμαστε, περιμένοντας για ώρα μέχρι να ανοίξει η αλυσίδα και να αφήνει να περνάμε μερικοί, για να κάνουν στο τέλος μέσα από την είσοδο ένα έλεγχο του κώλου, όπως αποδείχτηκε από της κροτίδες... Αν αυτός ο κόσμος δε συγκρατούσε τα νεύρα του και έκανε το λεγόμενο "ντου" τι θα γινόταν και ποιος θα έφταιγε? Οι "κακοί χούλιγκαν" πάλι? Εγώ είπα ευτυχώς που η κοπέλα μου αρνήθηκε στην επιμονή μου να έρθει στο γήπεδο. Δεν θα κατάφερνα ποτέ να την πείσω να ξανάρθει. Οι άλλοι που έφεραν και τα παιδιά μαζί τους?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker