Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μπράβο GOAL, ωραία γλώσσα!

Ε-mail προς την εκπομπή Γκολ στο 90 και τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, στην σημερινή εκπομπή.

"Βαγγέλη καλησπέρα.
Αρχικά να επισημάνω ότι δεν ξέρω αν κάνω καλά που στέλνω στο goalsto90 το e-mail καθώς δεν αφορά τον Sentra αλλά το ομόσταβλό του Goal.
Αν νομίζεις, σταματάς το διάβασμα εδώ και το προωθείς αρμοδίως.

Είμαι από αυτούς τους πολλούς που στις διακοπές τους, παίρνουν συχνότερα αθλητική εφημερίδα και την ξεψαχνίζουν περισσότερο.
Έτσι, στο φύλλο της Παρασκευής 23 Ιουλίου παρατήρησα τα εξής:

-Στη σελίδα 13, ρεπορτάζ από την υποδοχή του Ριέρα, (ρεπόρτερ ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ) καταγράφεται "Το ΤΟΠ-5 των συνθημάτων". Ανάμεσα τους τα 2. Θέλουμε στα α... να μας κάνετε αέρα, ρε Ριέρα, ρε Ριέρα" και 5. Γ... τη βαζέλα νύχτα μέρα, ρε Ριέρα, ρε Ριέρα". (όπως ακριβώς είναι γραμμένα και στην εφημερίδα).
-Στη σελίδα 23, όπου καταγράφονται παρασκήνια από την προετοιμασία του ΠΑΟ, (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗΣ) στα θέματα "Εφυγε ο Γκεμπρεσελασιέ" αναγράφεται η ατάκα του Σεϊταρίδη προς τον Βύντρα "Έφυγε ο Γκεμπρεσελασιέ και μας γ..."! και στο θέμα "Εσύ ξεκίνησες πέρυσι" καταγράφεται ένας διάλογος Νίνη-Λέτο ως εξής: "Ε, Λέτο, πού πας; Ελα εδώ ρε μ... που λουφάρεις" "Μ.., Νίνη, άντε γ..., εγώ έχω παίξει μπάλα μ..., εσύ ξεκίνησες να παίζεις πέρυσι".


Είναι τόσο αναγκαία η τόση γλαφυρότητα στο ρεπορτάζ; Η μη περίληψη των ύβρεων (έστω και με τελίτσες, έστω και αν είναι στην καθομιλουμένη πολλών από εμάς) βοηθάει την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ; Δεν θα μπορούσε να περιγραφούν οι ίδιες ακριβώς σκηνές, χωρίς τις ύβρεις;
Τα συνθήματα που ανέφερα είναι πια τόσο ευρηματικά που θα έχανε η Βενετιά βελόνι αν δεν περιλαμβάνονταν; Και η περίληψη τους κάτω από τον τίτλο ΤΟΠ 5, δείχνει όχι απλώς ανοχή, αλλά επιδοκιμασία.

Καλή η διακήρυξη και η θέληση για βελτίωση του ποδοσφαίρου και της ποιότητας του εντός και εκτός των κερκίδων, αλλά μόνο αν συνοδεύεται και από έργα.

Ευχαριστώ για άλλη μία φορά για τον χρόνο σου."

UPDATE: ο κ.Μπραουδάκης, διάβασε το e-mail στον αέρα. Είπε ότι καταλαβαίνει τι λέω, αν μπει στη διαδικασία για το τι θα έλεγε η άλλη πλευρά -όχι ότι συμφωνεί- θα έλεγε ότι "η πολλή σεμνοτυφία θα μας φάει" και "αφού οι λέξεις είναι στην καθομιλουμένη μας τι πειράζει;" και ότι η συζήτηση θα μοιάζει με αυτή για το αυγό και την κότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker