Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Παρατηρήσεις από την 1η φάση του Μουντιάλ

- 2 ομάδες δεν δέχτηκαν κανένα γκολ στην πρώτη φάση, η Ουρουγουάη (1ος Όμιλος) και η Πορτογαλία (7ος Όμιλος). Η Ουρουγουάη είχε μια ισοπαλία 0-0 (με Γαλλία) η Πορτογαλία 2 (με Ακτή Ελεφαντοστού και Βραζιλία).

- 2 επίσης ομάδες είχαν τις καλύτερες επιθέσεις, με 7 γκολ. Η Αργεντινή και η Πορτογαλία. Η Αργεντινή όμως τα "μοίρασε" και στα 3 ματς (1 με Νιγηρία, 4 με Ν.Κορέα, 2 με Ελλάδα) ενώ η Πορτογαλία τα έβαλε όλα σε ένα ματς, αυτό με τη Β.Κορέα. Μάλιστα, και τα 7 τα έβαλε με φάσεις (δλδ όχι με στημένα) και όλα μέσα από την περιοχή.

- Μόνο 2 ομάδες πέρασαν με 3 νίκες, Αργεντινή και Ολλανδία.

- Η Ν.Ζηλανδία αποκλείστηκε αήττητη !! (με 3 ισοπαλίες).

- Η Αγγλία προκρίθηκε με τέρματα μόλις 2-1! (μία νίκη, με Σλοβενία, 2 ισοπαλίες, με ΗΠΑ και Αλγερία).

- Η Ισπανία δεν δέχτηκε ούτε μία κάρτα! Δεύτερη η Β.Κορέα με 2 και τρίτη (κρατηθείτε!) η ... Ουρουγουάη! (πάει, χάλασε ο κόσμος!)

- Την πιο καθαρή άμυνα έχει η ... Β.Κορέα. Υπέπεσε σε μόλις 26 φάουλ. (Αν σκεφτείς ότι δέχτηκε 12 γκολ, μήπως απλά δεν τους προλάβαιναν;) Μάλιστα, η Β.Κορεά κέρδισε 48 φάουλ. Δεύτερες έρχονται Ισπανία και Σερβία, με 30 φάουλ.

- Η Ιαπωνία, παρότι έκανε πολύ λίγα σουτ (5η από το τέλος, με 30, η Ελλάδα έκανε 40) είχε όμως την μεγαλύτερη ευστοχία (σουτ προς το τέρμα) με 60%!

- 1η σε αριθμό επιθέσεων η Ιταλία (51)! Η Ελλάδα ήρθε 6η, με 42! Περισσότερες είχαν ακόμα η Βραζιλία 47, η Ισπανία κ Αργεντινή 48 και η Αγγλία, 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker