Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές με αγώνες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Goalday.gr το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα έχει αγώνες!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το θέμα της αναβολής της αγωνιστικής "λόγω εκλογών" το συζητούσα με φίλο, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές.
Γιατί να αναβάλλονται οι αγώνες λόγω εκλογών?
Παλαιότερα, ήταν λογικό, γιατί υπήρχε ο φόβος τα έντονα εκλογικά πάθη να περάσουν και στα γήπεδα, όπου θα υπήρχε πολύς κόσμος μαζεμένος. Επίσης, έπρεπε και οι αθλητές να πάνε στους τόπους καταγωγής τους να ψηφίσουν. Και οι δυο λόγοι έχουν εκλείψει πλέον:
Τα πολιτικά πάθη έχουν αμβλυνθεί (ευτυχώς) και όσο για το δεύτερο, πλέον ο χρόνος μετάβασης έχει μικρύνει πάρα πολύ, άσε που η πλειοψηφία των παικτών των ομάδων δεν ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές. Πχ, από τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να πάει να ψηφίσει ο Νικοπολίδης, ο Μήτρογλου (και αυτός όχι σίγουρα, μιας και είναι γεννημένος στη Γερμανία) και δε μου έρχεται άλλος, από τον ΠΑΟ ο Βύντρα και ο Σαλπιγγίδης, α, και οι Καραγκούνης-Κατσουράνης, από την ΑΕΚ ο Καφές και από τον ΠΑΟΚ ο Χαλκιάς. Πιο πιθανό είναι να πρέπει να αναβληθεί η αγωνιστική για αυτό τον λόγο αν έχει εκλογές η Βραζιλία ή η Αργεντινή παρά η Ελλάδα.

Ο μόνος λόγος για να αναβληθεί η αγωνιστική είναι να μην μπορεί να ανταποκριθεί η αστυνομία στην φύλαξη των αγωνιστικών χώρων.
Αλλά κανονικά, ούτε αυτό θα έπρεπε να επηρεάζει την απόφαση:
-Τα εκλογικά κέντρα δεν θα φυλάνε ΜΑΤ αλλά απλοί αστυφύλακες.
-Έτσι και αλλιώς, και όταν τα φυλάει τα γήπεδα, αποτρέπει τίποτα?
-Μπορούν να βάλουν security για την συγκεκριμένη αγωνιστική. Για την αποτελεσματικότητα τους, ρωτήστε και τον Σηφάκη, για να σας πει.

Τέλος πάντων, η σκέψη της Super League είναι να μην αναβληθεί η αγωνιστική, επειδή θα έχουμε πάλι και άλλη μεγάλη διακοπή καθώς μετά τις εκλογές ξαναπαίζει η Εθνική, επειδή αν περάσει η Εθνική τελικά στο Μουντιάλ δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες, πολύ περισσότερο με το ενδεχόμενο και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, για να γίνει η αναβληθείσα αγωνιστική και επειδή πιέζουν και τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα.
Η πρόταση είναι να γίνουν οι αγώνες Σάββατο-Δευτέρα και αναμένεται η απάντηση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker