Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Supa League - 15η αγωνιστική


(σύντομος σχολιασμός των αγώνων, για το Salata.Tv, όπου μπορείτε να δείτε και τα βίντεο).

15η αγωνιστική (κλείσιμο Α’ γύρου):

Ο Ολυμπιακός, χαλάρα, «πρωταθλητής χειμώνα» με +5 από το δεύτερο Παναθηναϊκό, παρότι έχασε και τα 2 ντέρμπυ με ΑΕΚ και ΠΑΟ.

Στον Παναθηναϊκό, συνεχίζονται τα προβλήματα, ο πρόεδρος του Πατέρας, έβγαλε την Κυριακή το βράδυ ανακοίνωση με την οποία «απειλεί» τους φιλάθλους μάλλον, με παραίτηση αν δεν σταματήσουν τα επεισόδια (οι οπαδοί κυνήγησαν τους παίκτες μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ως τη φυσούνα!)

13 γκολ, ένα 0-0 (Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης), 4 νίκες γηπεδούχων, 2 ισοπαλίες, 3 «διπλά». Από τους 5 «μεγάλους», νίκησε μόνο ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 4 έχασαν (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης).

Ρεκόρ διαφοράς του 1ου από τον 3ο στον πρώτο γύρο (13 βαθμοί) και μόλις 7 βαθμοί διαφορά του 3ου από τον προτελευταίο.

Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1 (35’ αυτογκόλ Κατσιαρός)

Βυσσινή Θύελλα, σούζα… για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, παράγοντας φάσεις όμως μόνο στο 30-35’, όταν και σκόραρε με το αυτογκόλ του Κατσιαρού σε σουτ του Μέλμπεργκ. Η Λάρισα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41’, δεν πήρε καθαρό πέναλτι στο 54’, ξεκίνησε καλύτερα στο β’ ημίχρονο αλλά στο 68’ το παιχνίδι διακόπηκε για 5’ λόγω… χιονοπόλεμου, καθώς κάποιοι οπαδοί της Λάρισας πετούσαν χιονόμπαλες στον Τοροσίδη. Η διακοπή έριξε τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός έχασε 1-2 ευκαιρίες για να κάνει το 0-2, η Λάρισα άλλη μία, τέλος.

ΠΑΟ-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (78’ Μόνχε).

Τρεχάτε ποδαράκια μου… κυριολεκτικά στον ΠΑΟ, καθώς μετά την λήξη του αγώνα, κάμποσοι οπαδοί του κυνήγησαν του παίκτες ως τη φυσούνα (εκτός του Σισσέ). Τραγικός ΠΑΟ, με μία πραγματική ευκαιρία σε όλο το ματς, έχασε από έναν καλά στημένο Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έκανε 2-3 πραγματικές ευκαιρίες και έκανε γκολ τη μία από αυτές με τον Μόνχε που πήρε αφύλακτος «ρημπάουντ» από απόκρουση του Τζόρβα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν αναρτήσει από την αρχή πανό που έγραφε «Εμείς στην ανεργία κι εσείς μες στη χλιδή, τιμήστε το τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή».

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1 (6’ Ιωάννου, 49’ Στολτίδης-45’ Αθανασιάδης)

Άλλο Κροατία, άλλο Ιόνιο! Πολύ καλή η Κέρκυρα, κέρδισε άνετα σύμφωνα με την εικόνα του ματς τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πελαγοδρομούσε μέσα στο γήπεδο. Η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’, έχασε πολλές ευκαιρίες για να μεγαλώσει το σκορ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε λαγό από το καπέλο και ισοφάρισε από το πουθενά στο 45’, αλλά αντί να ξυπνήσει, η Κέρκυρα έκανε στο 49’ το 2-1 και έχασε και άλλες ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα δοκάρι στο 63’ (που έμοιαζε… κατά λάθος) και… αυτά!

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-0 (41’ Ντάνι, 58’ Παπαστεριανός)

Ο Ηρακλής πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο, κατάφερε να σκοράρει κιόλας στο 41’, μετά από άλλη μια σύγχυση στην άμυνα της δεύτερης. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο β’ ημίχρονο, έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά ο Παπαστεριανός, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Γκέντσογλου, που του έδωσε την μπάλα, με ένα κοντρόλ και κατευθείαν σουτ έξω από την περιοχή ανάμεσα σε 4 παίκτες της ΑΕΚ «καθάρισε» τη νίκη.

Καβάλα-Ατρόμητος Περιστερίου 1-1 (52' Ογκμπέτσε - 90+3' Σαγκανόφσκι)

Θεαματικός αγώνας ανάμεσα στον 5ο (Καβάλα) και τον 13ο του πρωταθλήματος (Ατρόμητο), με διακυμάνσεις στις αποδόσεις των 2 ομάδων. Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά, η Καβάλα συνήλθε σιγά σιγά μετά το 30’ και λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου προηγήθηκε. Δεν μπόρεσε να κλειδώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, ο Δώνης πέρασε 3 επιθετικούς στο ματς και δικαιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Άρης-Ξάνθη (22’, 62’ Σουάνης)

Ποια Ατλέτικο και ποια Ρόζεμποργκ! Η Ξάνθη! Ο Άρης, είτε κουρασμένος είτε αποπροσανατολισμένος, δεν μπήκε ποτέ ουσιαστικά στο ματς, η Ξάνθη καλά στημένη και με καλή απόδοση, σχεδιασμένη να πάρει το ματς στις αντεπιθέσεις, το κατάφερε άνετα. Άνοιξε το σκορ στο 22’ με πολύ ωραία εκτέλεση του Σουάνη στο τετ-α-τετ, στο 35’ αποβλήθηκε ο Βαγγελή του Άρη με 2 κίτρινες στην ίδια φάση, στο 62’ ο ίδιος παίκτης με διπλή προσπάθεια ξανανίκησε τον Σηφάκη και η Ξάνθη ξεπέρασε τον αντίπαλο της στη βαθμολογία.

Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 2-0, (17' Μπούντιμιρ, 85' Βίσιο)

Άνετα, πολύ άνετα ο Εργοτέλης κέρδισε τον Πανσερραϊκό, κάνοντας την δεύτερη συνεχόμενη του νίκη, ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Μετά την ήττα εντός από τον Ολυμπιακό, έχει 2 ισοπαλίες εκτός και 3 νίκες εντός έχοντας μαζέψει σε 5 αγώνες περισσότερους βαθμούς από ότι στους 10 πρώτους-11 έναντι 9. Ο Πανσερραϊκός δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, έχοντας μοναδική καλή στιγμή ένα ορθά ακυρωθέν γκολ.

2 σχόλια:

Τουρνέ στα νησιά είπε...

εσάς σας είδα στο γήπεδό (μεγάλη απογοήτευση) ευτυχώς την ΑΕΚ δεν την είδα (την άκουγα στο ράδιο γυρνώντας στο χωρίο).
Τι χάλι και το φετινό, εκτός έδρας έχουμε μόνο 4 βαθμούς!

mkmiken είπε...

Ισως από τα πιο απρόοπτα πρωταθλήμαατα από τη μέση και κάτω

eXTReMe Tracker