Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Προς Σούπερ Λίγκα:

Λίγο μυαλό, λίγο φιλότιμο, λίγο κάτι, δεν έχετε?

Αναδημοσιεύω από τον StazyboHorn:

"Αναδημοσίευση από τη στήλη του Αντώνη Καρπετόπουλου στην SportDay. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου:

Θα παρακαλούσα τους αρμόδιους της Σούπερ Λίγκας να ρίξουν μια ματιά στην επιστολή που δημοσιεύω. Τα στοιχεία του φίλου αναγνώστη είναι στη διάθεση οποιουδήποτε διαθέτει μια κάποια ευαισθησία.

«Θα σας γράψω ένα γεγονός από το “Ανθή Καραγιάννη”, το οποίο διαδραματίστηκε μπροστά μου την Κυριακή λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα Καβάλα – Παναθηναϊκός.

Λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα και η αγωνία στο κατακόρυφο. Μπροστά μου και σε μια άκρη, εκεί που παραδοσιακά ήταν πάντα, έχουν πάρει τις θέσεις τους και 5-6 άτομα με ειδικές ανάγκες με τους συνοδούς τους. Μάλιστα, ένας κύριος είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη για να δει το παιχνίδι αυτό.

Ερχεται λοιπόν ένας κύριος από το προσωπικό του γηπέδου (με «Staff» καρτελάκι) και, ζητώντας συγγνώμη, λέει ότι εκτελεί εντολές του παρατηρητή του αγώνα και της Λίγκας και ζητεί από τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν τον γύρο του γηπέδου και να τοποθετηθούν μαζί με τους συνοδούς τους στην ακριβώς απέναντι μεριά του γηπέδου.

Οταν κάποιοι αντέδρασαν και ρώτησαν τον λόγο, η απάντηση ήταν ότι ακριβώς απέναντί τους ήταν η κάμερα της τηλεόρασης και δεν έπρεπε το θέαμα αυτό (των ανθρώπων δηλαδή στα καροτσάκια) να μεταδίδεται μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες συνέχεια στα 90 λεπτά του αγώνα (…).

Εγώ τα γκολ της Καβάλας δεν τα πανηγύρισα, αν και φίλαθλός της με εισιτήριο διαρκείας. Είχα τέτοιο σφίξιμο στο στομάχι. Αυτό όμως είναι το λιγότερο… Και δεν κακίζω φυσικά τον άνθρωπο που εκτελούσε εντολές του παρατηρητή ούτε τον ίδιο τον παρατηρητή.

Κακίζω έμενα, που δεν σηκώθηκα να φύγω… και έχω ακόμα τη συνείδησή μου λερωμένη. Το συμβάν αυτό το ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο οποίος βγήκε σήμερα Τρίτη σε τοπικό ραδιόφωνο της Καβάλας να κάνει το αυτονόητο, να ζητήσει λίγο σεβασμό, λίγο φιλότιμο… λίγη τσίπα.

Και το τραγικό της ιστορίας είναι ότι όλα αυτά έγιναν σε ένα γήπεδο το οποίο ονομάζεται “Ανθή Καραγιάννη”, μια αθλήτρια με αναπηρία, η οποία τίμησε τη χώρα της»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker