Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Σεβασμός στους νεκρούς της Λίβερπουλ

Από το sport-fm.gr

16/03/2009, 17:04

Η UEFA δεσμεύτηκε δια του προέδρου της, Μισέλ Πλατινί, ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην υποχρεώσει τη Λίβερπουλ να δώσει τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Champions League στις 15 Απριλίου. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η θλιβερή επέτειος από την τραγωδία του Χίλσμπορο και το θάνατο 96 φιλάθλων στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ το 1989.

«Γνωρίζουμε τη σημασία της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη Λίβερπουλ και τους φιλάθλους της. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην αγωνιστεί η ομάδα εκείνη την ημέρα. Είναι η εικοστή επέτειος από εκείνη την τραγωδία και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας ήταν και ο ξάδερφος του αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά του Champions League, αλλά και του Κυπέλλου UEFA, θα γίνει την Παρασκευή.

Γιατί παρακαλώ θα ήταν αυτό δύσκολο? Οκ, καταλαβαίνω ότι είναι μέρα πένθους και μάλιστα ακριβώς 20 χρόνια μετά. Αλλά το μια μέρα πριν ή μετά, παίζει κάνα ρόλο?
Ίσα ίσα στο δικό μου μυαλό, θα ήταν μεγαλύτερη τιμή για τους νεκρούς να έχει και αγώνα Champion League εκείνη την ημέρα και να παίζει η Λίβερπουλ. Εκτός αν θα χαλάσει μερικούς να θυμόμαστε τέτοιες τραγωδίες και να χαλάμε το πανηγύρι που είναι το Ch.L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

eXTReMe Tracker