Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιος Jimmy Jump και Μαλακίες...

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!!!!



Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!!
ΕΥΓΕ!!!

(το είδα στο sport-fm.gr)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τρισδιάστατη Νίκη!

Το πέταξε πάλι ο Πουρουπουπού!

Με το που τελείωσε ο αγώνας Ολυμπιακού-Αλκμάαρ είπε:

"Είναι μια τρισδιάστατη νίκη για τον Ολυμπιακό"!!!!

Πως μπορεί μια νίκη να είναι τρισδιάστατη???

Ο Επίσημος Εκπρόσωπος του Μπλογκ:

Το βράδυ που τα είπε, ήμουν μαζί του 100%. Ν' αγιάσει το στόμα του!

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή όχι προπονητής ήταν, του είχε γίνει πόλεμος από τις εφημερίδες όσο ίσως δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο προπονητή σε ομάδα του ΠΟΚ.
Ο λόγος τότε ήταν στα μάτια μου εμφανέστατος: Να κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟ επιτέλους ο εκλεκτός και πάντα υπεράνω κριτικής προπονητής των δημοσιοκάφρων Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Μετά το περιστατικό, ο πόλεμος έγινε ακόμα πιο ανελέητος και δεν άργησε να φύγει νύχτα από τον ΠΑΟ.

Μάλιστα, ακόμα και οι πιο σοβαροί αθλητικογράφοι τον έστησαν στον τοίχο και καλά για την φρασεολογία του και μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι "δεν σέβεται το ψωμί που τρώει στην Ελλάδα" λες και το χρώσταγε σε κάποιον από αυτούς ή λες και πληρωνόταν με δημόσιο χρήμα.
Ο μοναδικός άνθρωπος που έδειξε τον μεγαλύτερο υπαίτιο για την κατάντια του ποδοσφαίρου σε αυτή τη χώρα: το μεγάλο μέρος των δημοσιοκάφρων.


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Bye Bye Νότια Αφρική (πανωσήκωμα στο τέλος)

Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας, ας κοιτάξει αυτές τις φωτογραφίες:





...γιατί από ότι φαίνεται, αυτές είναι το μόνο που θα δουν από Ν.Αφρική -τουλάχιστον ως αποστολή.

Οκ, αφού έριξα την χολή μου μπορούμε να πάμε παρακάτω:

Μετά και τα 2 τελευταία αποτελέσματα, το ζητούμενο "πρόκριση στο Μουντιάλ" γίνεται απόμακρο. Θεωρητικά, έχουμε ακόμα ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση. Πρακτικά, υποτίθεται ότι έχουμε σχεδόν στο χέρι μας την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ -εκτός τραγικού απροόπτου να είμαστε οι χειρότεροι δεύτεροι. Ρεαλιστικά, αμφιβάλλω πολύ ακόμα και για αυτό το ενδεχόμενο, που έχει ως προϋπόθεση να κερδίσουμε εδώ τους Λετονούς στις 10 Οκτωβρίου -ή να φέρουμε ισοπαλία και μετά να κερδίσουμε με τα ίδια γκολ διαφορά εμείς το Λουξεμβούργο και οι Λετονοί τους Μολδαβούς.

Κακά τα ψέματα, έτσι όπως παίζει αυτή η Εθνική, δεν αξίζει να πάει στο Μουντιάλ. Όχι γιατί δεν παίζει κάποιο ποδόσφαιρο ποιότητας, δημιουργικό κλπ, όπως κατηγορούν πολλοί. Στην τελική, και πότε έπαιξε? Αλλά γιατί και αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να κάνει, δεν το κάνει καλά.

Δεν είναι σύμπτωση, να τρως 2 φορές, σε 2 συνεχόμενους αγώνες γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν υποτίθεται θες να κρατήσεις σκορ. Κάτι κάνεις στραβά. Και αν μετρήσουμε και το εντός έδρας ματς με την Ελβετία, οι αγώνες είναι 3.
Κάτι λοιπόν δεν κάνεις καλά.

Το βασικό που λείπει από αυτή την Εθνική είναι το καθαρό μυαλό και η δυνατότητα κοντρόλ ποδοσφαίρου. Επίσης λείπει η δυνατότητα δημιουργίας φάσεων, αλλά αυτό δεν το είχε ούτε το 2004. Λείπει το κράτημα της μπάλας στο κέντρο, το οποίο θα περιορίσει την πίεση προς την άμυνα σου και θα δώσει ανάσες -και καθαρό μυαλό στους αμυντικούς σου.

[Όλα αυτά, σεβόμενος τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να παίζει ο Ρεχάγκελ, τρόπο ο οποίος έδωσε την κούπα το 2004 αλλά δίνει και το σημερινό αποτέλεσμα. Το να αρχίσω να αναλύω και να λέω "η Εθνική πρέπει να παίζει επιθετικά, έτσι, αλλιώς, με 4-3-3, 2-4-4, ρόμβους, πιπίνια και κορδέλες είναι εύκολο αλλά χωρίς νόημα. Δεν θα κληθώ ποτέ να προπονήσω την Εθνική και να αποδείξω ότι έχω δίκιο. Όπως και πολλοί εκ των δημοσιοκάφρων.]

Με την Ελβετία, παίξαμε αρχικά με ένα 5-2-3, στο οποίο το ένα μπακ (από αριστερά, ο Σπυρόπουλος) ανέβαινε συχνά. Το "2" στο κέντρο, ήταν ο Κατσουράνης και ο Πατσατζόγλου.
Θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή -και έτσι έδειχνε το πρώτο ημίχρονο, με ένα βασικό ελάττωμα: και με τις 3 γραμμές σε ευθεία, είναι δύσκολο να αναπτυχθείς. Έχεις απλά 3 ξεκομμένες γραμμές, οι οποίες ναι μεν μπορεί ανεξάρτητα να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά όχι για πολύ. Μετά την αποβολή, παίξαμε με το παγκόσμια πρωτότυπο σύστημα 5-1-3, με τη μετάθεση του Πατσατσόγλου στα αριστερά και ΚΑΝΕΝΑΝ να μην βοηθάει δίπλα στον Κατσουράνη. Η πλάκα είναι ότι για κάμποση ώρα, αυτή η παράλογη κίνηση του Ρεχάγκελ, παραλίγο να του βγει (ας έμπαινε μέσα το δοκάρι του Σπυρόπουλου 0-0, και θα βλέπατε τι διθυράμβους θα διαβάζαμε για τον προπονηταρά Ρεχάγκελ που επέστρεψε στα παλιά).
Η άμυνα κράταγε καλά, η μπάλα έφτανε (υπερπηδώντας το κέντρο, λες και είχε τείχος) στην επίθεση οπού εκεί οι 3 που υπήρχαν, το πάλευαν όπως μπορούσαν να κάνουν κάτι-αλλά είπαμε σε ευθεία γραμμή, τι παραγωγή φάσης να κάνεις?
Όμως αυτό το "αμερικανάκι" που παίζαμε (το θυμάστε οι μεγαλύτεροι το "αμερικανάκι" που παίζαμε μικροί?) είχε λογικό και επόμενο, να παίζουν και οι δυο γραμμές -και το σημείο στο κέντρο- να ψοφήσουν από την κούραση. Και όταν ψοφάς από την κούραση, θολώνει το μυαλό και κάνει γκέλες. Στο παιχνίδι είναι.

Με τη Μολδαβία, είδα μόνο το δεύτερο ημίχρονο. Και εκεί, παίξαμε "ρώσικη ρουλέτα". Δεν υπήρχε κανένα σύστημα κρατήματος της μπάλας. Κανένας τρόπος ανάπτυξης. Είναι λογικό, κάποια στιγμή να γίνει η γκέλα. Και αν την γλυτώνεις μια φορά στο δοκάρι και αυτό δεν σου χτυπάει καμπανάκι, θα το πληρώσεις.

Δεν με ενοχλεί το ότι δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο ή ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας η Εθνική. Όπως προανέφερα, ποτέ δεν έπαιξε, αλλά και σε εποχές που προσπαθούσε να παίξει δεν έφτανε καν κοντά στις προκρίσεις όπως τώρα. Τώρα τουλάχιστον, είτε προκρινόμαστε (2004, 2008) ή χάνουμε την πρόκριση στο όριο (2006 και κατά πως φαίνεται και τώρα).
Αλλά αυτό που επιλέγει να παίξεις, κάντο καλά και ορθολογικά διάολε.

Τέλος, 2 δηλώσεις που με ενόχλησαν:
Ρεχάγκελ: "Οι παίκτες ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν"
Ωραίο άδειασμα μεγάλε. Μπράβο. Και τί ήταν αυτό? Να μην φάνε γκολ? Σώπα! Αυτό μπορώ να τους το πω και εγώ! ΕΣΥ τι έκανες για αυτό? Μήπως είχες μαζί σου έναν παίκτη, π.χ. τον Νίνη, ώστε να τον βάλεις στη θέση του Καραγκούνη και να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει?
Χαλκιάς: "Ευτυχώς ή δυστυχώς για μερικούς, η εθνική είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει"
Ναι, μεγάλε. Αλλά αυτό το λες μετά από 1 άτυχο αποτέλεσμα. Μετά από 2, κάνεις τουμπεκί. Γιατί έχω ακούσει από την περασμένη εβδομάδα πολλές φορές το "η Εθνική έχει αποδείξει ότι τα παιχνίδια που θέλει τα παίρνει". Παραδόξως, και με την Ελβετία και πολύ περισσότερο με τη Μολδαβία, ΤΑ ΗΘΕΛΕ τα παιχνίδια. Αλλά δεν τα πήρε.

Και μια δήλωση που με άρεσε:

"Ο Νίκος Σπυρόπουλος, από την άλλη, είπε πως υπεύθυνη για τη χθεσινή ήττα από τη Μολδαβία ήταν η Ελλάδα και μόνο: «Οταν δεν μπορείς να βάλεις δεύτερο γκολ και δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει, πρέπει να περιμένεις ότι είσαι άξιος της μοίρας σου για το όποιο άσχημο αποτέλεσμα. Το ματς αυτό, πάντως, τελείωσε και συγκεντρωνόμαστε στα επόμενα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δουλέψουμε και να πάμε να πάρουμε νίκες και μόνο νίκες. Οπως ήρθαν τα πράγματα, είμαστε σε δύσκολη θέση»."

Μπράβο ρε Νίκο. Φταίμε εμείς, όχι η κακή τύχη, ο διαιτητής και ο Χατζηπετρής.

(διαβάστε και το κείμενο το Old-Boy που με βρίσκει αρκετά σύμφωνο).


ΠΑΝΩΣΗΚΩΜΑ:
ΟΚ ΜΑΓΚΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ... Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ... ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές με αγώνες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Goalday.gr το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα έχει αγώνες!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το θέμα της αναβολής της αγωνιστικής "λόγω εκλογών" το συζητούσα με φίλο, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές.
Γιατί να αναβάλλονται οι αγώνες λόγω εκλογών?
Παλαιότερα, ήταν λογικό, γιατί υπήρχε ο φόβος τα έντονα εκλογικά πάθη να περάσουν και στα γήπεδα, όπου θα υπήρχε πολύς κόσμος μαζεμένος. Επίσης, έπρεπε και οι αθλητές να πάνε στους τόπους καταγωγής τους να ψηφίσουν. Και οι δυο λόγοι έχουν εκλείψει πλέον:
Τα πολιτικά πάθη έχουν αμβλυνθεί (ευτυχώς) και όσο για το δεύτερο, πλέον ο χρόνος μετάβασης έχει μικρύνει πάρα πολύ, άσε που η πλειοψηφία των παικτών των ομάδων δεν ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές. Πχ, από τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να πάει να ψηφίσει ο Νικοπολίδης, ο Μήτρογλου (και αυτός όχι σίγουρα, μιας και είναι γεννημένος στη Γερμανία) και δε μου έρχεται άλλος, από τον ΠΑΟ ο Βύντρα και ο Σαλπιγγίδης, α, και οι Καραγκούνης-Κατσουράνης, από την ΑΕΚ ο Καφές και από τον ΠΑΟΚ ο Χαλκιάς. Πιο πιθανό είναι να πρέπει να αναβληθεί η αγωνιστική για αυτό τον λόγο αν έχει εκλογές η Βραζιλία ή η Αργεντινή παρά η Ελλάδα.

Ο μόνος λόγος για να αναβληθεί η αγωνιστική είναι να μην μπορεί να ανταποκριθεί η αστυνομία στην φύλαξη των αγωνιστικών χώρων.
Αλλά κανονικά, ούτε αυτό θα έπρεπε να επηρεάζει την απόφαση:
-Τα εκλογικά κέντρα δεν θα φυλάνε ΜΑΤ αλλά απλοί αστυφύλακες.
-Έτσι και αλλιώς, και όταν τα φυλάει τα γήπεδα, αποτρέπει τίποτα?
-Μπορούν να βάλουν security για την συγκεκριμένη αγωνιστική. Για την αποτελεσματικότητα τους, ρωτήστε και τον Σηφάκη, για να σας πει.

Τέλος πάντων, η σκέψη της Super League είναι να μην αναβληθεί η αγωνιστική, επειδή θα έχουμε πάλι και άλλη μεγάλη διακοπή καθώς μετά τις εκλογές ξαναπαίζει η Εθνική, επειδή αν περάσει η Εθνική τελικά στο Μουντιάλ δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες, πολύ περισσότερο με το ενδεχόμενο και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, για να γίνει η αναβληθείσα αγωνιστική και επειδή πιέζουν και τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα.
Η πρόταση είναι να γίνουν οι αγώνες Σάββατο-Δευτέρα και αναμένεται η απάντηση της αστυνομίας.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αριστερό Χαφ:

Από μήνυμα ακροατή στην εκπομπή Fight-Club (Sport-fm 94.6, κάθε μέρα 22:00-24:00):

"Πόσο τιμάει τον φίλο μου που όταν δίνει παραγγελία στο Delivery, ολοκληρώνει λέγοντας: και ένα Αριστερό Χαφ."

ΦΤΟΥ!

(κουκούτσια είχε?)
(post-vacation post)

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ:

"ΕΚΛΟΓΕΣ"!
eXTReMe Tracker